Argentijnse keukenVlees en wijn, dat is waar het om draait in Argentinië. De Argentijnen zijn echte vleeseters, het rundvlees dat hier vandaan komt is dan ook van zeer hoge kwaliteit. De biefstuk is hier groot, mals en sappig en erg lekker van smaak. Als je in het land bent zal je ook zien waarom het rundvlees zo lekker is. De koeien grazen op de meest grote en groene weiden die de beesten zich maar kunnen wensen. Natuurlijk wordt er naast het rundvlees ook nog meer gegeten. Het eten in Argentinië is namelijk een heel sociaal gebeuren. De keuken is een mengeling van Spaanse en Italiaanse gerechten, maar ook de indiaanse invloeden zijn verwerkt in het eten. De immigranten brachten naast nieuwe gerechten, ook veel wijnen mee. Het ontbijt is meestal vrij simpel in Argentinië. Vaak wordt er ontbeten met geroosterd toast, croissants, boter, jam en koffie. Het diner in Argentinië bestaat natuurlijk uit een groot stuk vlees, waarbij voornamelijk bonen, mais, paprika, pompoen, courgette en zoete aardappel wordt gegeten. |