Gamba’s al ajillo: wie in Spanje met vakantie is geweest heeft ze vast wel eens aan en of andere Costa gegeten. Ik heb lang geëxperimenteerd om het juiste recept te vinden voor dit klassieke gerecht dat ik eens at in het centrum van Madrid. In de touristencentra kwakken ze wat gamba’s en knoflook op de grill en klaar is kees. Nee....je moet ze echt bakken in de koekenpan. Eindelijk het enige juiste filmpje gevonden van een Amerikaanse chef, die het allemaal goed heeft begrepen. Als je op de titel klikt krijg je het recept van hem, met een hele kleine aanpassing van mijzelf. Ik gebruik geen sherrysaus, maar alleen de droge sherry. Als de gietijzeren schaaltjes kunt krijgen is het helemaal top, maar op een ander mooi schaaltje is het ook goed. Mijn dochter vind deze versie heeeerlijk!
|
FilmsIn dit gedeelte van de site tref je allerlei filmpjes aan. Dat kunnen grappige zijn, diepzinnige, opmerkelijke, leerzame, maar vooral stap voor stap uitleg over bepaalde kooktechnieken door gerenommeerde meesterkoks. Categorieën
Alles
|