Johannes was een van mijn kookhelden. Hij overleed in september 2013. Zijn favoriete gerecht was aardappelpuree met rauwe andijvie (stamppot) en een gehaktbal. Hij gold als autoriteit op het gebied van kroketten en was een liefhebber van de boerenkeuken en van de authentieke joodse keuken. Wie zijn boek “De dikke van Dam” heeft, zal misschien zijn voorschriften voor het koken van asperges hebben gelezen. Hij doet dat tot in de details, van aanschaf tot het opeten. In onderstaand filmpje “Eten met Bianca” van AT5 zie je Johannes van Dam dit allemaal op zijn eigen manier echt doen. Zijn huisvesting is opmerkelijk, maar de uitleg die hij geeft is compleet en ook vermakelijk. Het duurt misschien even voor de film start.
FilmsIn dit gedeelte van de site tref je allerlei filmpjes aan. Dat kunnen grappige zijn, diepzinnige, opmerkelijke, leerzame, maar vooral stap voor stap uitleg over bepaalde kooktechnieken door gerenommeerde meesterkoks. Categorieën
Alles
|