Hier onder krijg je een filmpje te zien over het maken van de echte Risotto uit Milaan. Een goed gemaakte risotto is een van mijn lievelingsgerechten met rijst. In restaurants, kookboeken en tijdschriften wordt met het juiste recept voor risotto internationaal de hand mee gelicht, met de pet naar gegooid. Risotto's zijn te droog, te gaar, hebben de foute smaak, worden soms quasi chic van basmati gefabriekt, zijn soms rijstkorreltjes verdwaald tussen een vloed aan groenten. Che miseria! Een internationale club van Italiaanse sterrenkoks heeft zich verenigd om de traditionele gerechten te behouden en van de juiste ingrediënten en bereidingswijze te voorzien. Zij organiseerden “The International Day of Italian Cuisines”, De “Risotto alla Milanese” is door het wereldverbond van Italiaanse chefs GVCI uitgekozen om hun streven te illustreren. Kijk op hun site en zie hoe Carlo Marengoni in Singapore, Giovanni Parrella in Mumbai en tientallen anderen het Italiaanse culinaire erfgoed. Gelukkig staat er op vernoemde website een uiterst uitvoerig en gedetailleerd filmpje, waarvan je kunt leren hoe het wel moet. Ook qua calorieën, als ik zo zie wat er bij Donato de Santis aan boter en kaas in de rijst verdwijnt.
Wil je een iets eenvoudiger versies klik dan op onderstaande link. Daar vind je ook een versie waarbij je niet hoeft te roeren!
Wil je een iets eenvoudiger versies klik dan op onderstaande link. Daar vind je ook een versie waarbij je niet hoeft te roeren!