Op de markt in Aix en Provence kwam ik ze weer tegen. Gerookte knoflook! Meteen wat gekocht. Als kookliefhebber ken je het vast wel: knoflook die in korte tijd niet meer bruikbaar is. In de supermarkt ligt de Chinese troep. In China bespoten en in een container volgespoten met gas naar Nederland vervoerd. Na aanschaf beginnen ze soms snel te beschimmelen. Van uiterste houdbaarheidsdatum is op de verpakking niets te zien. Bovendien zijn ze nog klein ook. Nooit meer misgrijpen? Kies dan voor ambachtelijk gerookte knoflook. Deze knoflook wordt gedurende tien dagen koudgerookt. Dit geeft niet alleen een heerlijk subtiel rookaroma aan de knoflook maar zorgt ook voor uitzonderlijk lange houdbaarheid. Nu zul je denken hij lult makkelijk, nu hij daar lekker in de Provenier zit gaat hij ons lekker maken met iets wat wij niet kunnen kopen. FOUT!!!!!! De internet knoflookhandelaar met de on-Franse naam Smokey-Al Garlic verkoopt de echte franse knoflook. De gerookte variant kun je in alle gerechten gebruiken, waar knoflook nodig is. De Smokey-Al voorjaarsknoflook blijft in goede staat bij kamertemperatuur tot zo'n twaalf maanden na de oogst; op een echt koele en droge plek (kelder, schuur, zolder, etc.) zelfs nog wel langer. Smokey is een betrouwbare leverancier. Je besteld en betaald achteraf. Verder hebben ze nog veel knoflook gerelateerde artikelen te koop. Klik op onderstaande link. Verder een lekker recept met die gerookte knoflook.
|
TipsIn dit gedeelte van de site kom je hele handige tips tegen die ik in de loop der jaren heb verzameld en die je bij het koken kunt gebruiken. Ook producten, diensten, restaurants en boeken komen hier aan de orde. Categorieën
Alles
|