Barbecuen is zomers natuurlijk een leuke bezigheid. Vaak is het natuurlijk toch een beetje veel van hetzelfde. In augustus ben ik jarig en meestal is het op die verjaardag mooi weer. Ik heb al eens onderstaande BBQ met veel succes gemaakt. Je kunt alles van te voren klaarmaken en verpakt in plastic dozen en een koelbox is alles overal mee naar toe te nemen. De BBQ moet wel 45 minuten van te voren worden aangestoken, zodat de kolen al grijs zijn geworden. De warmte zal zich gelijkmatig ontwikkelen en zal beter te controleren zijn. Is de BBQ te warm spuit dan met een plantenspuit wat water op de hete kolen. Je hebt wel een speciale paellapan nodig van minimaal 40 cm doorsnee. In Amsterdam (Albert Cuypstraat) is een winkel die de pannen verkoopt. Ze hebben ze daar van heel klein tot mega groot! Kijk op www.depittenkoning.nl voor het juiste adres. Als je de winkel binnenkomt, hangen ze aan het plafond. Ik kon ze eerst niet vinden met mijn beperkte gezichtsvermogen en vroeg de uitbaatster om hulp. “Kijk ’s omhoog suffie”, merkte de eigenaresse op en een woud van paellapannen openbaarde zich. Mij met het schaamrood op de kaken achterlatend. Ze hebben daar overigens mooie kookspullen tegen betaalbare prijzen. Geef bij het recept salades en brood en vooraf wat tapa’s.
|
TipsIn dit gedeelte van de site kom je hele handige tips tegen die ik in de loop der jaren heb verzameld en die je bij het koken kunt gebruiken. Ook producten, diensten, restaurants en boeken komen hier aan de orde. Categorieën
Alles
|