Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Belgische gerechten

30/10/2014

0 Reacties

 
Aardpeer met een blinde vink
Hoofdgerecht combi ✘ België ✘ 2 ✘ 30 minuten

Avocadocrème met garnalen ✔ ✭ Filmpje
Voorgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 20 minuten

Bavette met wintergroenten
Hoofdgerecht combi ✘ België ✘ 4 ✘ 210 minuten​

Bloedworst met appelmoes
Hoofdgerecht combi ✘ België ✘ 4 ✘ 40 minuten

Broccoli Bloemkoolsoep ✔
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 4 ✘ 30 minuten

Carbonnade a la Flamande
Hoofdgerecht vlees ✘ België ✘ 4 ✘ 310 minuten

Eendenborst met kruidenlak
Hoofdgerecht gevogelte ✘ België ✘ 4 ✘ 20 minuten

​
Erwtjessoep (koud) ✔
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 4 ✘ 30 minuten

Friet ✔ Filmpje
Bijgerecht aardappel ✘ België ✘ 4 ✘ 255 minuten

Gehaktballetjes in tomatensaus
Hoofdgerecht vlees ✘ België ✘ 6 ✘ 100 minuten 

Luikse gehaktballen 
Hoofdgerecht Vlees ✘ België ✘ 4 ✘ 45 minuten

Meloen-yoghurtijs ✔
Nagerecht ✘ België ✘ 4 ✘ 300 minuten

Mosselsoep
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 4 ✘ 60 minuten

Mosselsoep met venkel
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 4 ✘ 60 minuten

Mosselen en friet
Hoofdgerecht combi ✘ België ✘ 2 ✘ 30 minuten

Nage met kreeft
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 30 minuten

​
Oesterzwammen ovenschotel
Ovenschotel ✘ België ✘ 4 ✘ 35 minuten

Paling in het groen
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 40 minuten


Rode poon in papillot
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 30 minuten

Scholfilet met mosselen
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 30 minuten

Sliptong met zeevruchten
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 25 minuten

Spruitjessoep met linzen ✔

Maaltijdsoep ✘ België ✘ 2 ✘ 30 minuten​

Tongfilets met venkel
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 40 minuten

Tongschar met knoflookpuree
Hoofdgerecht vis ✘  België ✘ 4 ✘  30 minuten

Veldsla met Jacobsmosselen  
Voorgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 10 minuten

Venkelroomsoep ✔
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 4 ✘ 40 minuten

Witlof ✔
Bijgerecht groente ✘ België ✘ 4 ✘ 60 minuten

Witlofsoep ✔
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 6 ✘ 50 minuten


Witlofsoep uit de Ardennen ✔
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 4 ✘ 40 minuten

0 Reacties

    Belgische keuken

    De Belgische keuken is de zeer gevarieerde nationale keuken van België. Terwijl een thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, met dewelke ze dikwijls ook kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk. In de Belgische keuken wordt bij voorkeur gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden ingrediënten, zodat er in dit kleine land toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan. Zo worden de spijskaarten en thuisbereidingen aan de kust door mosselen en vis overheerst, terwijl in de Ardennen vooral wild wordt gebruikt. Bovendien hebben zowel Vlamingen als Walen op hun beurt eigen regionale gerechten ontwikkeld. De Belg Charles de l’Écluse (1526-1609), ook bekend als Carolus Clusius, speelde een belangrijke rol in de verspreiding van de aardappel in België (en de rest van Europa), die sinds z`n invoering van groot belang is geworden voor de landelijke keuken. Daarnaast zijn andere algemeen geliefde levensmiddelen paling, Noordzeegarnalen, mosselen, wild, worstwaren, ham, witloof en peren. Moules-frites (mosselen met friet) geldt als het nationale gerecht van België.

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot