Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Chinese gerechten

30/10/2014

 

Bamisoep met omeletreepjes
Maaltijdsoep ✘ China ✘ 4 ✘ 20 minuten

Bamisoep met varkenshaas
Maaltijdsoep ✘ China ✘ 4 ✘ 20 minuten

Biefstuk met cashewnoten
Hoofdgerecht vlees ✘ China ✘ 4 ✘ 25 minuten

Biefstuk met groenten
Hoofdgerecht combi ✘ China ✘ 4 ✘ 35 minuten

Biefstuk met shii-takesaus
Hoofdgerecht vlees ✘ China ✘ 4 ✘ 25 minuten

Chinese kool ✔
Bijgerecht groente ✘  China ✘  4 ✘ 20 minuten

Chinese koolsalade ✔
Salade ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten


Chinese-Indische Tomatensoep
Voorgerecht soep ✘ China ✘ 4 ✘ 65 minuten


Chinese Tomatensoep
Voorgerecht soep ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Chinese Tomatensoep met ei
Voorgerecht soep ✘ China ✘ 4 ✘ 30 minuten

Chinese Tomatensoep met visballetjes
Maaltijdsoep ✘ China ✘ 2 ✘ 65 minuten

Chinese Varkenshaas Char Siu
Hoofdgerecht vlees ✘ China ✘ 4 ✘ 45 minuten

Chinese Varkenshaas met bamboescheuten
Hoofdgerecht vlees ✘ China ✘ 4 ✘ 45 minuten

Chow Mein
Hoofdgerecht Bami ✘ China ✘ 4 ✘ 30 minuten

Chow Mein met 8 schatten
Hoofdgerecht Bami ✘ China ✘ 4 ✘ 30 minuten

Eieren gekruid met thee ✔ 
Bijgerecht ei ✘ China ✘ 4 ✘ 600 minuten


Eieren geroerbakt met paprika ✔
Hoofdgerecht  ei ✘ China ✘ 2 ✘ 15 minuten

Ei lotus (Fu-yung) ✔
Hoofdgerecht ei ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Ei verdronken ✔
Bijgerecht ei ✘ China ✘ 4 ✘ 7 dagen

Enoki paddestoelensalade ✔
Voorgerecht groente ✘ China ✘ 4 ✘ 10 minuten

Gamba's in tomatensaus
Voorgerecht vis ✘ China ✘ 4 ✘ 30 minuten

Kippenbouillon op z’n Chinees
Bouillon en fond ✘ China ✘ 8 ✘ 24 uur

Kipdrumsticks dronken 
Hoofdgerecht kip ✘ China ✘ 4 ✘ 70 minuten

Kipdrumsticks met komkommersalade
Hoofdgerecht kip ✘ China ✘ 4 ✘ 60 minuten​

Kipdrumsticks met pindasaus
Hoofdgerecht kip ✘ China ✘ 4 ✘ 40 minuten

Kipdrumsticks uit China
Hoofdgerecht kip ✘ China ✘ 4 ✘ 300 minuten

Kippenvleugels uit China
Hoofdgerecht kip ✘ China ✘ 4 ✘ 50 minuten

Mihoen Singapore

Hoofdgerecht bami ✘ China ✘ 4 ✘ 45 minuten​

Mongoolse vuurpot
Hoofdgerecht combi ✘ China ✘ 6 ✘ 60 minuten

Mosselen uit China
Hoofdgerecht vis ✘ China ✘ 2 ✘ 20 minuten

Nasi Yeung Chow
Hoofdgerecht rijst ✘ China ✘ 4 ✘ 60 minuten

Oesterzwammen soep ✔
Voorgerecht soep ✘ China ✘ 4 ✘ 25 minuten


Paksoi met kip en sojasaus
Hoofdgerecht combi ✘ China ✘ 4 ✘ 20 minuten

Paksoi met sojasaus ✔
Bijgerecht groente ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Paksoi gegrild ✔
Bijgerecht groente ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Pekingeend
Hoofdgerecht gevogelte ✘ China ✘ 6-8 ✘ 1090 minuten

Peultjes met taugé ✔
Bijgerecht groente ✘ China ✘ 2 ✘ 10 minuten​

​Rijstkoker congee
Maaltijdsoep ✘ China ✘ 4 ✘ 60 minuten


Rijstkoker kippenvleugels
Hapje ✘ China ✘ 4 ✘ 55 minuten
​
Shii-take met sperziebonen ✔

Bijgerecht groente ✘ China ✘ 4 ✘ 20 minuten

Speklapjes 3 x bereid
Hoofdgerecht vlees ✘ China ✘ 4 ✘ 75 minuten

Stropaddestoelen met Chinese kool
Bijgerecht groente ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Stropaddestoelen met krabsticks ✔
Hoofdgerecht combi ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Stropaddestoelen met Sanxian ✔
Bijgerecht groente ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Suan La Tang
Voorgerecht soep ✘ China ✘ 4 ✘ 65 minuten

Varkenshaas in zoet/zure saus
Hoofdgerecht vlees ✘ China ✘ 4 ✘ 45 minuten

Witte Kip
Hoofdgerecht gevogelte ✘ China ✘ 4 ✘ 105 minuten 

Witte Kip Sesam
Hoofdgerecht gevogelte ✘ China ✘ 4 ✘ 105 minuten

Woksoep met kool
Maaltijdsoep ✘ China ✘ 4 ✘ 20 minuten


Woksoep met oesterzwammen
Voorgerecht soep ✘ China ✘ 4 ✘ 20 minuten

    Chinese keuken

    Het geheim van de Chinese keuken zit in de versheid van de ingrediënten. Alles wat eetbaar is, wordt gebruikt.
    China is een uitgestrekt land met veel verschillen in bodem, klimaat en volkeren. Elk gebied heeft dan ook een eigen, traditionele keuken. De meest bekende is de Kantonese keuken, ook wel Guangzhou genoemd. Witte rijst is een traditioneel bijgerecht in de Kantonese keuken. Mie, Chinese rijstvermicelli, gestoomde of gefrituurde rijstpapiervellen en loempiavellen zijn andere deegwaren die veel worden gebruikt. Kruiden geven de Kantonese gerechten de subtiele smaken die kenmerkend zijn voor deze keuken. Pepers spelen daarin een belangrijke rol. Ze worden afzonderlijk gebruikt, of verwerkt in vijfkruidenpoeder.
    Met verschillende sauzen worden de gerechten op smaak gebracht. Bijvoorbeeld: Sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, oestersaus en pruimensaus (plum saus).
    De authentieke ingrediënten voor de Kantonese keuken zijn verkrijgbaar bij Chinese toko's.
    In noord-China vormen de noedels het hoofdvoedsel. Deze noedels of mie worden gemaakt van een tarwedeeg. In zuid-China wordt geen tarwe verbouwd en is, net als in Indonesië, rijst het hoofdbestanddeel van de maaltijd. Bij de rijst of mie eet men altijd een aantal gerechten. Deze zijn veel minder scherp gekruid dan die van de Indonesische keuken. Ieder gerecht wordt apart met wat rijst of mie gegeten. De voorbereiding van de gerechten vraagt meer tijd dan het eigenlijke koken. Alle ingrediënten worden zorgvuldig klein gesneden en vaak gemarineerd. Weinig gerechten worden gekookt. Het gaar maken gebeurt snel door bakken of frituren, teneinde ze zo knappend mogelijk op tafel te brengen.
    Gerechten met een langere bereidingstijd worden gaar gestoomd. Door de zorgvuldige voorbereiding, waarbij als voornaamste gereedschappen een hakmes en een hakbord worden gebruikt, is snijden aan tafel overbodig. Stokjes zijn dan ook het enige bestek dat de Chinezen gebruiken.
    Bij de maaltijd wordt thee gedronken, zwarte, groene, of bloementhee.

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot