Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Duitse gerechten

30/10/2014

 
Bratkartoffeln
Bijgerecht aardappel ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 45 minuten

Braadworst in mosterd-biersaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 30 minuten 


Broodsoep
Maaltijdsoep ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 20 minuten​

Garnalen op roggebrood (Krabbenbrot) 
Lunch ✘ Duitsland ✘ 1 ✘ 10 minuten

Kalfshaas met morieljes
Hoofdgerecht vlees ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 120 minuten

Linzen-maaltijdsoep
Maaltijdsoep ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 90 minuten

Peterseliesoep met champignons ✔
Voorgerecht soep ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Peterseliesoep met forel ✔
Voorgerecht soep ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Posteleinsalade
Bijgerecht salade ✘ Duitsland ✘ 1 ✘ 5 minuten

​
Rettichspaghetti met doperwten-muntsaus
Hoofdgerecht pasta ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 20 minuten

Schnitzelbroodje
Lunchgerecht ✘ Duitsland ✘ 1 ✘ 20 minuten​

Schol met rookspek uit Hamburg
Hoofdgerecht vis ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 20 minuten

Strammer Max
Lunchgerecht ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 15 minuten

Varkenshaas met Munster kaassaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 70 minuten

Wortelpeterselie soep ✔
Maaltijdsoep ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 60 minuten 

Zuurkool met casselerrib 
Ovenschotel ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 60 minuten

Zuurkoolschotel
Ovenschotel ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 60 minuten


    Duitse keuken

    De Duitse keuken is een erg gevarieerde keuken en verschilt sterk per streek. De Duitsers zijn wel echte liefhebbers van eten, er wordt dan ook zeer goed gekookt. Regionale producten vormen de basis. Zo is vis heel belangrijk in het noorden, wordt er veel gebruik gemaakt van fruit in 'Alte Land' en wordt er aan de Rijn veel Sauerbraten gegeten. Iets dat in heel het land veel wordt gegeten zijn de aardappelen. Ook zuurkool is een veel voorkomend gerecht dat veelal bij de Duitse worsten gegeten wordt. Duitsers zijn namelijk ook echte vleeseters en de vele broodsoorten laat zien dat ze gek zijn op brood. Verder zijn de schnitzel of bratkartoffel natuurlijk typisch Duits eten. Duitsland is ook vele worsten rijk: bock-, brat-, curry- of Frankfurter Wurst. In de lente zijn asperges een van de belangrijkst ingrediënten in de keuken. Naast dat er veel burgerkost gegeten wordt, zijn er ook meer dan 200 sterrenrestaurants in Duitsland te vinden.Duitse braadworst met mosterd en zuurkoolDuitse braadworst met mosterd en zuurkoolHet ontbijt bestaat voornamelijk uit diverse soorten brood met hartig beleg, jam, honing of kaas. Kaiserbrötchen mogen hierbij niet ontbreken. Ook melkproducten zijn erg geliefd, melk en yoghurt worden dus ook veel genuttigd. Tot slot horen eieren en fruit ook bij een Duits ontbijt. Volgens oude traditie is het middageten de hoofdmaaltijd bij de Duitsers. De middagpauzes zijn in Duitsland vaak ook langer, zodat er nog warm gegeten kan worden. In de avond werd dan brood gegeten. De eetgewoonten veranderen echter steeds meer nu er meer tijdgebrek is en men vaak weg van huis is. Het warm eten wordt daarom meestal in de avond gegeten.

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot