Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Engelse gerechten

18/11/2014

3 Reacties

 
Aardappel gepoft ✔
Bijgerecht Aardappel ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 120 minuten

Aardbeien in Eton Mess ✔
Nagerecht ✘ Engeland ✘ 6 ✘ 75 minuten


Aardpeer uit de oven ✔
Bijgerecht aardappel ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Bacon and Egg Butty
Lunchgerecht ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 15 minuten

Beef Wellington
Hoofdgerecht vlees ✘ Engeland ✘ 10 ✘ 60 minuten

Charlotte met peer ✔
Nagerecht ✘ Engeland ✘ 6 ✘ 220 minuten ✔ ✮

Fish and Chips
Hoofdgerecht combi ✘ Engeland ✘ 2 ✘ 45 minuten

Frisée salade met ei
Lunchgerecht ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Frittata met paddestoelen
Hoofdgerecht Combi ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 40 minuten

Gehaktbal met inhoud
Hoofdgerecht vlees ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 45 minuten

​
Groentebouillon van Heston Blumenthal
Bouillon ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 1500 minuten

Kalkoenpaté
Voorgerecht ✘ Engeland ✘ 4 ✘  25 minuten

Kippenbouillon van Heston Blumenthal
Bouillon ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 1440 minuten 

Makreel uit East Riding
Hoofdgerecht vis ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 45 minuten


Ossenstaartsoep
Voorgerecht soep ✘ Engeland ✘ 8 ✘ 340 minuten


Paddestoelensoep uit Restaurant Neal street
Voorgerecht soep ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 60 minuten

Preitaart met Stilton ✔
Hoofdgerecht combi ✘ Engeland ✘ 6 ✘ 125 minuten

Ribeye met mosterd en knapperige patat

Hoofdgerecht vlees ✘ Engeland ✘ 2 ✘ 300 minuten​

Sandwiches met ei en tuinkers ✔
Lunchgerecht ✘ 2 ✘ Engeland ✘ 20 minuten

Sandwiches met kip tandoori
Lunchgerecht ✘ 2 ✘ Engeland ✘ 60 minuten

Sandwiches met mosterdboter en boeren achterham
Lunch ✘ 2 ✘ Engeland ✘ 60 minuten


Salanova sandwich
Lunchgerecht ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 5 minuten


Shepherd's Pie
Hoofdgerecht combi ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 60 minuten

Spruitjes met ham en sesamzaad
Bijgerecht groente ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 15 minuten

Stoofperentrifle ✔
Nagerecht ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 2880 minuten

Tapenade met munt met lamsvlees
Hoofdgerecht vlees ✘ Engeland ✘ 8 ✘ 15 minuten

Tarbot met kerstomaatjes
Hoofdgerecht vis ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 35 minuten

Toad in the hole
Hoofdgerecht vlees ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 50 minuten

Tuinbonen met bacon
Bijgerecht groente ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Visbouillon van Heston Blumenthal
Bouillon ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 300 minuten

Zeebaars met vanilleboter
Hoofdgerecht vis ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 60 minuten


3 Reacties

    Engelse keuken

    Engeland zwemt, zoals bekend, tegen de stroom in.
    Tradities hebben op het eieland een bijzondere waarde- wat niet alleen tot uitdrukking komt in het vasthouden aan links rijdend verkeer, maar ook in de culinaire gewoonten van de Britten, die zich eeuwenlang verre hebben gehouden van de gebeurtenissen op het Europese continent. Sinds 1066 is Engeland niet meer met wapengekletter veroverd, maar in de loop van de tijd trokken steeds weer andere volken naar het land. Het Britse rijk, een eeuw geleden nog heerser over de halve wereld, liet zich ondanks zijn traditiebewustzijn wel door andere ideeen en gebruiken beinvloeden en intergreerde deze in het dagelijks leven. Britse koloniale officiers brachten leef- en culinaire gewoonten, recepten voor exotische gerechten en vaak ook een Indische of Chinese kok mee bij hun terugkeer in Engeland. En toen het wereldrijk een commonwealth werd, stroomden veel Aziaten, Afrikanen, Amerikanen en Australiers het land binnen. Ze droegen allen bij aan het afwisselende menu. Engeland heeft twee 'nationale gerechten' : Roatsbeef met Yorkshire pudding en Fish and chips. Van roast beef , een typische officiersmaaltijd die thuishoort in de Engelse clubs, is zelfs een naam voor een beroep afgeleid: De bewakers van de Tower, waar de Britse kroonjuwelen worden bewaard, heten beefeater, Fish and chips, gebakken vis met patat, heeft vele generaties de DOCKERS, de Engelse havenarbeiders, gevoed en geldt als algemene volksmaaltijd. Het gerecht is vreemd genoeg een soort yuppievoedsel geworden, waarbij de vis van uitstekende kwaliteit is, op porselein wordt geserveerd en door Franse wijnen wordt begeleid.
    De traditie van de pub is ondanks de wisselingen in de culinaire smaak bewaard gebleven. De gewoonten om 's avonds samen met anderen een biertje te drinken en hiermee geduldig tot sluitingstijd door te gaan, staat amerikanisering van het culinaire leven duchtig in de weg.De bekendste Engelse schrijver Somerset Maugham sei oot:" De beste manier om in Engeland te eten, is drie keer per dag te ontbijten." English Breakfast heeft dan ok anhangers over de hele wereld. het is 'uitgevonden' door de grondleggers van het Britsh Empire, maar in vele delen van Engeland ws het al eeuwenlang gebruikelijk om 'smorgens met een stevig ontbijt de dag te beginnen.
    Het English Breakfast heeft ongetwijfeld cultuurgeschiedenis geschreven en is net als de Franse croissant wereldwijd bekend- er is geen hotel van naam dat het kan doen zonder een ontbijtbuffet naar Engels voorbeeld. het buffet is overigens de moderne, tijd en personeel besparende variant van het klassieke BREAKFAST dat- net als een diner- in verschillende gangen na elkaar werd geserveerd.Een echte English Breakfast begint met een glas sinaasappelsap of een alve grapefruit, die wordt, losgeneden, bestrooid met suiker en leeg gelepeld. Maar wie dat wil, kan ook ingemaakte pruimen of compote krijgen.Nu staan porridge en cornflakes op het programma. De cornflakes worden met melk overgoten en opgegeten voor ze zich kunnen volzuigen met vocht- het is een gewild knapperig gerecht, vooral voor kinderen. Voor de vriend van de English Breakfast gaat niets boven een vers bereide porridge: havervlokken gekookt in water en een snufje zout, die vervolgens met een klontje boter en bruine suiker worden bestrooid en daarna worden overgoten met hete melk. Wie dat eenmaal heeft geprobeerd, kan werkelijk 'verslaafd' raken aan dat bescheiden, maar heerlijke gerecht.En dan het hoofdgerecht: eieren,liefst in de vorm van spiegeleieren met knapperig spek (bacon and eggs) of met gebakken ham (ham and eggs). Anderen hebben liever scrambled eggs, roerei. Gewilde bijgerechten zijn gegrilde tomaten, paddestoelen en cocktail- of braadworstjes.
    Wie nog meer plannen heeft voor zijn ontbijt, neemt nu in plaats van gebakken eieren liever een poached egg op toost.Trek in een vlees- of visgerecht? het lievelingseten van de visliefhebber is de kipper, gerookte haring, direct uit de pan. Hoog aangeschreven staan ook devilled kidneys (duivelse niertjes), pittige lamsnieren, en kedgeree, gerookte vis met kerrierijst.Ter afsluiting komt geroosterd brood met marmelade op tafek en - nu pas- een grote pot koffie of thee, altijd met melk.

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot