Persoonlijk ben ik gek op alles wat met kip te maken heeft. Eieren, omeletten, kippenlevertjes, natuurlijk de kip zelf en kippenbouillon in soepen en sausen. Je kunt natuurlijk als je geen tijd hebt een blokje gebruiken, maar dat is niet te vergelijken met echte kippenbouillon. Lang ben ik op zoek geweest naar de ultieme versie. Die heb ik uiteindelijk in Friesland gevonden. Elke week maakt daar chefkok Marco Poldervaart van restaurant de Gastronoom in Harlingen een heerlijk gerecht op GPTV. In deze film maakt Marco kippenbouillon. Je bent ontzettend lang bezig, maak hem dus een dag van te voren, maar dan heb je ook wat. Ik vries het resultaat in kleinere porties en blokjes in, zodat ik het bij het maken van gerechten de juiste hoeveelheid kan gebruiken. Als ik nog meer tijd heb dan maak ik altijd de ultieme kippenbouillon van Heston Blumenthal uit zijn boek "Thuis".
|
FilmsIn dit gedeelte van de site tref je allerlei filmpjes aan. Dat kunnen grappige zijn, diepzinnige, opmerkelijke, leerzame, maar vooral stap voor stap uitleg over bepaalde kooktechnieken door gerenommeerde meesterkoks. Categorieën
Alles
|