Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Nicoletta Tavella

11/4/2013

0 Reacties

 
Pasta afspoelen: een doodzonde en olie bij de pasta? Een heel slecht idee. Als je pasta maakt zorg dan voor genoeg water, doe er geen olie bij en vooral niet afspoelen. De pasta wordt dan koud en het zetmeel dat is vrijgekomen, spoel je weg terwijl dit juist zorgt voor een smeuïge smaak Twee van de vele tips uit het nieuwste kookboek Cucina di casa mia – recepten van een Italiaanse familie van Nicoletta Tavella. Ze is nog niet zo bekend als Nigella. Maar de Italiaanse Nicoletta Tavella timmert flink aan de weg. Een boek vol familierecepten is nog maar het begin. Nicoletta eet bij voorkeur twee keer per dag een warme maaltijd. Voor de lunch wil ze minimaal een goede salade of omelet. Van een boterham wordt ze chagrijnig. Momenteel wordt al haar aandacht opgeslokt  door gedroogde pasta's op basis van volkorenmeel, kamut en spelt. Beter goede gedroogde pasta dan de slechte verse pasta die supermarkten verkopen. Eigenlijk is Nicoletta geen thuiskok. Ze heeft een kookstudio in Amsterdam Zuid waar 25 mensen tegelijk kunnen koken en eten. Verder is ze presentatrice van kookprogramma's op het Italiaanse culinaire tv- kanaal Gambero Rosso. Vorig jaar deed ze veertig afleveringen van het programma La cucina degli altri over 'de buitenlandse keuken', waarin Japanse, Mexicaanse en Indiase koks laten zien hoe je sushi, guacamole en curry maakt. Dat is bijzonder in Italië. In Italië ziet Nicoletta pas de laatste jaren een voorzichtige interesse voor niet-Italiaans eten. En dan alleen in bepaalde kringen. De meeste mensen koken uitsluitend gerechten uit hun eigen regio. Zelf is ze in Genua geboren, dus ze zou nu een pesto moeten maken of een walnotensaus. Maar omdat de familie van Nicoletta op veel plaatsen in Italië heeft gewoond, staat het boek bol van de familierecepten uit heel Italië. Het boek is haar kind. Ze heeft er anderhalf jaar aan gewerkt en het was een zware bevalling, maar tegelijkertijd was het geweldig om te doen. Haar moeder typte de recepten van haar ouders en schoonouders over uit vergeelde schriftjes, en paste ze hier en daar aan. Nicoletta herschreef ze en paste ze weer aan. Waarom niet? Het is interessant om Nederlandse recepten een Italiaans accent te geven of andersom. Daarom vindt ze de nogal Engelse Italiaanse serie van Nigella Lawson die de BBC nu uitzendt juist leuk. Zo beroemd als Nigella is ze niet, nee.  Nog niet. Wacht maar. Het wordt tijd voor een culinair programma op de Nederlandse tv. Kopen dat boek! Je kunt ook een cursus bij haar volgen. Ga daarvoor naar: cucinadelsole.nl

Wil je een eenvoudig en lekker recept  (Mediterrane Scholfilet) van haar proberen klik dan op onderstaand filmpje.
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Films

    In dit gedeelte van de site tref je allerlei filmpjes aan. Dat kunnen grappige zijn, diepzinnige, opmerkelijke, leerzame, maar vooral stap voor stap uitleg over bepaalde kooktechnieken door gerenommeerde meesterkoks.

    Categorieën

    Alles
    Aardappel
    Bami
    BBQ
    Boeken
    Boter
    Bouillon
    Cabaret
    Ei
    Film
    Gevogelte
    Groente
    Humor
    Kaas
    Kip
    Kookweetje
    Paddestoelen
    Pasta
    Rijst
    Saus
    Soep
    Toetjes
    Topkoks
    Vegetarisch
    Vis
    Vlees
    Wild

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot