Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Franse Gerechten

18/11/2014

0 Reacties

 
Aardappel gepoft met blauwe kaassaus ✔ 
Bijgerecht Aardappel ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 120 minuten 

Aardappelgratin Dauphinois ✔
Bijgerecht Aardappel ✘ Frankrijk ✘ 6 ✘ 120 minuten

Aardappelen met laurier ✔
Bijgerecht Aardappel ✘ Frankrijk ✘  4 ✘ 75 minuten

Aardappelpaté uit de Creuse ✔
Bijgerecht aardappel ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 75 minuten

Aardappelpuree nestjes (Pommes Duchesse ✔
Bijgerecht Aardappel ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten

Aardappelen met cantharellen
Bijgerecht aardappel ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten

Parfait van asperges ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 265 minuten

Parfait van fruit ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 265 minuten


Bavette met brocolli en paprika
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Bavette met sjalottensaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten​

Beenham met olijvensaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 50 minuten

Beenham met rode wijnsaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 50 minuten


Biefstuk met pepersaus  
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 35 minuten


Bloedworst met coquilles 
Voorgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 30 minuten

Broccoli Bloemkoolsoep met kaascroûtes ✔
Maaltijdsoep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Broccoli Bloemkoolsoep met roquefort ✔
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Boeuf Bourguignon
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 200 minuten

Broccoliquiche
Hoofdgerecht combi ✘  Frankrijk ✘  4 ✘  55 minuten

Broccoli à la Milanaise ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Broccoli & Bloemkool met brie ✔
Ovenschotel ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 50 minuten

Cantharellen gebakken ✔
Hoofdgerecht vegetarisch ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Cassoulet
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 180 minuten

Citroentaart
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 8 ✘ 75 minuten 

Clafoutis ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 6 ✘ 55 minuten

Coq au vin
Hoofdgerecht Gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 180 minuten

Cordon Blue
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten

Coeur de boeuf gevuld
Hoofdgerecht Combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Coeur de boeuf met geitenkaas ✔
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 1 ✘ 20 minuten

Coeur de boeuf met risotto ✔
Hoofdgerecht combi ✘ Italië ✘ 4 ✘ 40 minuten

Coeur de boeuf met sardientjes
Hoofdgerecht combi ✘ Italië ✘ 4 ✘ 70 minuten

Courgette met tomaat
 ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 45 minuten​

Courgette en wortel lintsalade ✔
Salade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Courgettesoep met kruidenquenelles ✔
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Crème brûlée ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 10 ✘ 380 minuten 

Doperwtjes ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 75 minuten


Doperwtjes à la Languedocienne
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 75 minuten​

Eendenbouten (Confit de canard)
Hoofdgerecht wild ✘ Frankrijk ✘ 8 ✘ 140 minuten

Eendenborst gerookt

Hoofdgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten​

Eendenborst met gebakken aardappelen
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 15 minuten

Entrecote met olijven
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 15 minuten

Entrecote met rodewijnsaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 15 minuten

Forel met amandelen (Truite aux amandes)
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten

Garnalen op stokbrood
Lunchgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 10 minuten

Gehaktbal met zomerkruiden
Hoofdgerecht vlees ✘  Frankrijk ✘  4 ✘  30 minuten

Gehaktbal uit Frankrijk
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

​
Groene asperge quiche ✔
Hoofdgerecht ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 60 minuten

Groene Bonenschotel met brie ✔
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Hamlappen met sjalottensaus
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Haricots verts met bacon ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten


Haricots verts salade ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 20 minuten

Îles Flottantes) ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Kalfsschnitzel met sauce gribiche
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Kalfsstoofpot (Blanquette de Veau)
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 150 minuten


Kip in de pan (Poule au pot)
Hoofdgerecht kip ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 300 minuten

Kipfilet (gegrild) met rozemarijn
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Kipkarbonades met rozemarijn
Hoofdgerecht kip ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 225 minuten


Kliekjes van kip in saus (Rogatons de volaille en sauce)
Hoofdgerecht kip ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 10 minuten

Kip bonne femme
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Kip in knoflook (Poulet à l'ail)
Hoofdgerecht Gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 190 minuten

Komkommersoep ✔
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Konijn in mosterdsaus
Hoofdgerecht wild ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 90 minuten

Konijn in roomsaus(Lapin à la Bressane)
Hoofdgerecht wild ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 90 minuten

Kreeft thermidor  Filmpje
Hoofdgerecht vis ✘  Frankrijk ✘  2 ✘  220 minuten

Kruidenboter ✔
Hapje ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 10 minuten

Kwartel met witte druiven
Voorgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 6 ✘ 40 minuten​

Lamsgehaktballetjes
Hoofdgerecht vlees ✘ India ✘ 4 ✘ 30 minuten

Makreel uit de Quimper
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 45 minuten

Mosterd-saffraansoep ✔
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Mosterd-maaltijdsoep ✔
Maaltijdsoep ✘ Holland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Nage met Sint-jakobsvruchten (coquilles)
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Omelet met aardappel
Hoofdgerecht ei ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 35 minuten

Omelet met ui en tomaat ✔ 
Hoofdgerecht ei ✘  Frankrijk ✘  4 ✘ 30 minuten


Ossenhaas (Steak au poivre)
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Paddestoelen pasteitje ✔
Voorgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Parelhoen met paprika-coulis 
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 75 minuten

Piepkuiken met amandelsaus
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Piperade ✔
Hoofdgerecht Combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 15 minuten

Piperade Taart ✔
Hoofdgerecht Combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Pistousoep
Maaltijdsoep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Portobello met Chaumes ✔
Voorgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Prei vinaigrette ✔ 
Bijgerecht Salade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Quiche Lorraine
Voorgerecht taart ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten

Ratatouille ✔

Hoofdgerecht Combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten​

Reuzenbonensalade
Lunchgerecht ✘ Frankrijk ✘ 1 ✘ 5 minuten

Rilettes van Makreel
Hapje of broodbeleg ✘ Frankrijk ✘ 20 ✘ 200 minuten

Rilettes van Varken
Hapje of voorgerecht ✘ Frankrijk ✘ 8 ✘ 200 minuten

Rode mul en papilotte
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Roodlof met Roquefort ✔
Hoofdgerecht Salade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Romanasla met blauwe kaas vinaigrette ✔
Maaltijdsalade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 15 minuten


Roodlof met brie ✔
Hoofdgerecht Salade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten


Rucolastamppot
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Salade Niçoise
Maaltijdsalade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Salade Niçoise à la Marius
Voorgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Schouderkarbonade uit Frankrijk
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 6 ✘ 30 minuten 

Schouderkarbonade met knoflookcrème
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Schouderkarbonade met mosterd en wijn
Hoofdgerecht vlees ✘  Frankrijk ✘  4  ✘  30 minuten

Slakken in champignons
Voorgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Slakken in kruidenboter (Escargots a la Bourguignonne)
Voorgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten 

Snijbonensalade met geitenkaas ✔
Salade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 15 minuten

Soufflé au citron ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Sperziebonen op z’n Frans ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Sperziebonensalade uit Frankrijk ✔
Salade ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Spinazie à la crème ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 25 minuten

Spruitjes in boter gesmoord ✔
Bijgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Steak Tartare
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 10 minuten 

Tapenade
Hapje ✘ Frankrijk ✘ 8 ✘ 30 minuten

Tapenade van Larousse
Hapje ✘ Frankrijk ✘ 8 ✘ 30 minuten

Tapenade van zongedroogde tomaten ✔
Hapje ✘ Frankrijk ✘ 8 ✘ 15 minuten

Tarbot met sauce vierge
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 35 minuten

Tarbot met Vermouthsaus
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 35 minuten

Tarte Tatin ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 90 minuten

Tarte Tatin van Paul Bocuse ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 90 minuten

Tomates à la crème ✔
Voorgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Tomatensoep geroosterd ✔
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 110 minuten

Tongfilets met kappertjessaus
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tong à la Meunière
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tongfilets met morieljes
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Tongschar uit Bretagne
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘  30 minuten

Tonijnsteak met gamba’s 
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 80 minuten

Tournedos met bearnaisesaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten 

Tournedos met champignonsaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tournedos met rode portsaus en morilles
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tournedos Rossini
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Uientaartjes uit Frankrijk
Voorgerecht groente ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 70 minuten

Uiensoep
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘  110 minuten

Varkenshaas met mosterdsaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 70 minuten


Varkenshaas met Munster kaassaus

Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten ​

Vichyssoise met garnalen
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 60 minuten

Vichyssoise met zalm
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 40 minuten

Vis plateau (Plateau de Fruits de Mer)
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Visbouillon
Bouillon ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Vissoep (Bouillabaisse)
Maaltijdsoep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten


Waterkerssoep uit Frankrijk ✔

Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten​​

Zeebaars met knoflookboter
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Zalmfilet met rozemarijn
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 15 minuten

Zuurkoolschotel uit de Elzas) ✮ (kijk ook bij films)
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 180 minuten
0 Reacties

    Franse Keuken

    Frankrijk staat bekend om zijn verfijnde keuken, de wijnen, de kazen, kortom om de enorme diversiteit aan heerlijkheden. Elk gebied in Frankrijk heeft een eigen kook- en eettraditie. Eet je in het noordwesten van Frankrijk, dan krijg je veel gerechten met appels en room op je bord. In de zuidelijke Provence wordt er in de keuken gewerkt met olijfolie, kruiden en tomaten. In het noordoosten heeft Duitsland invloed en houden ze van worst, bier en zuurkool. Ondanks deze regionale verschillen hebben wij het vaak over DE Franse keuken. Dan wordt meestal de chique keuken van Parijs bedoeld met de dure, verfijnde gerechten op de kaart. Heerlijk, maar niet de dagelijkse kost van de gemiddelde Fransman. Eet ook eens echt Frans en kies voor een Provençaalse vissersstoofpot, een heerlijke quiche of de klassieke coq-au-vin. In Frankrijk komt bij de lunch vaak de fles al op tafel, tijd voor een mooi glas 'vin'! Frankrijk is dan ook het grootste en het bekendste wijnland ter wereld. De Franse wijntraditie gaat terug tot de 6e eeuw voor Christus. Er zijn dan ook veel verschillende wijngebieden in Frankrijk. Hier worden ontelbare druivenrassen geteeld. De bekendste rassen zijn de klassieke blauwe cabernet sauvignon, de merlot, de witte chardonnay en sauvignon blanc.

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot