Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

November

29/11/2014

 
Aardappelsalade à la Tolstoi
Bijgerecht aardappel ✘ Rusland ✘ 4 ✘ 60 minuten

Appels met custard uit de oven ✔
Nagerecht ✘ Holland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Atjar rawit ✔
Diversen ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 10 minuten

Amanida met paddestoelen ✔
Salade ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Aubergine uit Ghana ✔
Bijgerecht groente ✘ Ghana ✘ 4 ✘ 25 minuten

Avocadosalsa
Hapje ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 15 minuten

Babi Tjien
Hoofdgerecht vlees ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 40 minuten

Bakbanaan (kelewele) ✔
Bijgerecht groente ✘ Ghana ✘ 4 ✘ 15 minuten

Bataatcrème ✔
Bijgerecht aardappel ✘ Holland ✘ 4 ✘ 25 minuten

Biefstuk met shii-takesaus
Hoofdgerecht vlees ✘ China ✘ 4 ✘ 25 minuten

Biefstuk met pancetta
Hoofdgerecht vlees ✘ Italië ✘ 4 ✘ 35 minuten

Bloemkool met mosterdsaus ✔
Bijgerecht groente ✘ Holland ✘ 4 ✘ 20 minuten

Brik met tonijn

Hapje ✘ Tunesië ✘ 4 ✘ 30 minuten 

Brik vegetarisch  ✔
Hapje ✘ Tunesië ✘ 4 ✘ 30 minuten

Broodsoep
Maaltijdsoep ✘ Portugal ✘ 4 ✘ 20 minuten

Bruine Bonen met rijst
Hoofdgerecht combi ✘ Suriname ✘ 4 ✘ 20 minuten

Bruine bonensoep met ossenstaart
Maaltijdsoep ✘ Holland ✘ 2 ✘ 15 minuten

Carbonnade a la Flamande
Hoofdgerecht vlees ✘ België ✘ 4 ✘ 310 minuten

Cataplana
Hoofdgerecht vis ✘ Portugal ✘ 4 ✘ 200 minuten

Charmeux kaastaart ✔
Hoofdgerecht kaas ✘ Holland ✘ 4 ✘ 50 minuten

Chinese Tomatensoep met visballetjes
Maaltijdsoep ✘ China ✘ 2 ✘ 65 minuten

Citroentaart  ✔
Nagerecht ✘ Frankrijk ✘ 8 ✘ 75 minuten

Couscoussalade met mosselen
Hoofdgerecht combi ✘ Marokko ✘ 4 ✘ 60 minuten

Crostini met geitenkaascrème  ✔
Hapje ✘ Italië ✘ 20 ✘ 20 minuten

Edammer visschotel
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 35 minuten

Eendenborst gerookt
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Entrecote met rodewijnsaus
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 15 minuten

Eiersalade met ham in een wrap​ ✔
Lunch ✘ Wereldkeuken ✘ 15 minuten

Frittata met paddestoelen
Hoofdgerecht Combi ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 40 minuten

Garnalen roerei op toast
Lunchgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 10 minuten

Gehaktbrood
Hoofdgerecht vlees ✘ Griekenland ✘ 4 ✘ 80 minuten 

Harira
Maaltijdsoep ✘ Marokko ✘ 6 ✘ 180 minuten

Hazenbout in rode wijnsaus
Hoofdgerecht wild ✘  Hollands ✘  4 ✘ 1800 minuten

Hertenbiefstuk met rode portsaus
Hoofdgerecht wild ✘ Holland ✘ 4 ✘ 25 minuten

Hete Bliksem met spek
Hoofdgerecht combi ✘ Holland ✘ 4 ✘ 60 minuten

Hutspot
Hoofdgerecht combi ✘ Holland ✘ 2 ✘ 150 minuten

Jachtschotel
Hoofdgerecht wild ✘ Holland ✘ 2 ✘ 180 minuten

Joloff rijst
Hoofdgerecht rijst ✘ Ghana ✘ 4 ✘ 130 minuten

Kabeljauw met oesterzwam
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 2 ✘ 40 minuten

Kalkoenschnitsel met Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Italië ✘ 2 ✘ 20 minuten

Kerriesoep ✔
Soep ✘ Holland ✘ 4 ✘ 20 minuten

Kipdrumsticks met pindasaus
Hoofdgerecht kip ✘ China ✘ 4 ✘ 40 minuten 

Kippenbouten met asa foetida
Hoofdgerecht kip ✘ Italië ✘ 4 ✘ 100 minuten

Kippenbouten uit Ile de la Réunion
Hoofdgerecht kip ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 84 minuten

Kipfilet (gegrild) met rozemarijn
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten

Kipfilet in pancetta
Hoofdgerecht kip ✘ Italië ✘ 1 ✘ 45 minuten

Kippenbouillon van Heston Blumenthal
Bouillon ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 1440 minuten

Kippenlever Paté
Hapje ✘ Italië ✘ 6 ✘ 20 minuten

Kippensoep met taugé
Maaltijdsoep ✘ Thailand ✘ 4 ✘ 15 minuten

Kontomire ✔
Bijgerecht groente ✘ Ghana ✘ 4 ✘ 85 minuten

Kruidenboter ✔
Hapje ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 10 minuten

Lamsgehaktballetjes
Hoofdgerecht vlees ✘ India ✘ 4 ✘ 30 minuten

Linzen-maaltijdsoep
Maaltijdsoep ✘ Turkije ✘ 2 ✘ 90 minuten

​Macaroni uit Suriname
Hoofdgerecht pasta ✘ Suriname ✘ 4 ✘ 30 minuten


Merguez op brood
Lunchgerecht ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 15 minuten


Mihoen Goreng
Hoofdgerecht bami ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 45 minuten

Mosselen uit Marokko
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Mosselsoep
Voorgerecht soep ✘ België ✘ 4 ✘ 60 minuten

Oesterzwammen ovenschotel
Ovenschotel ✘ België ✘ 4 ✘ 35 minuten

Paddestoelensoep uit Restaurant Neal street
Voorgerecht soep ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 60 minuten

Paddestoelentaart ✔
Hoofdgerecht combi ✘ Italië ✘ 4 ✘ 125 minuten

Paksoi met kip en sojasaus
Hoofdgerecht combi ✘ China ✘ 4 ✘ 20 minuten

Panna Cotta ✔
Nagerecht ✘ Italië ✘ 4 ✘ 200 minuten 

Parelhoen met ricotta
Hoofdgerecht gevogelte ✘ Italië ✘ 4 ✘ 75 minuten

Pastinaak met zeezout ✔
Bijgerecht groente ✘ Holland ✘ 2 ✘ 15 minuten

Peulvruchtensoep
Maaltijdsoep ✘ Marokko ✘ 4 ✘ 90 minuten

Pindasoep
Voorgerecht soep ✘ Suriname ✘ 4 ✘ 30 minuten

Pompoen met tahin ✔
Bijgerecht groente ✘ Libanon ✘ 4 ✘ 60 minuten

Pulled pork uit de slow cooker
Hoofdgerecht vlees ✘ Amerika ✘ 4 ✘ 6 tot 8 uur

Reuzenbonensoep ✔
Maaltijdsoep ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 20 minuten

Ribeye met gebakken ei

Hoofdgerecht vlees ✘ Amerika ✘ 4 ✘ 300 minuten

Ribkarbonade met gebakken groenten
Hoofdgerecht combi ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 35 minuten

Rijstkoker kippenvleugels
Hapje ✘ China ✘ 4 ✘ 55 minuten 

Schnitzelbroodje
Lunchgerecht ✘ Duitsland ✘ 1 ✘ 20 minuten


Schorsenerensalade met citroendressing ✔
Bijgerecht groente ✘ Holland ✘ 4 ✘ 40 minuten

Sla met ei en mosterd ✔
Salade ✘ Holland ✘ 2 ✘ 20 minuten

Spaghetti met tonijnsaus ✔
Hoofdgerecht Pasta ✘ Italië ✘ 4 ✘ 30 minuten

Spaghetti Vongole Bianco
Hoofdgerecht pasta ✘ Italië ✘ 4 ✘ 30 minuten

Spinazie uit de oven
Ovenschotel ✘ Holland ✘ 4 ✘ 50 minuten

Spruitjes met ham en sesamzaad
Bijgerecht groente ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 15 minuten

Stracciatella alla Fiorentina ✔
Voorgerecht soep ✘ Italië ✘ 4 ✘ 15 minuten

Stropaddestoelen met Sanxian ✔
Bijgerecht groente ✘ China ✘ 4 ✘ 15 minuten

Tartaar op een broodje
Lunchgerecht ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tomaten Groentesoep met balletjes
Maaltijdsoep ✘ Holland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tong à la Meunière
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tongschar met knoflookpuree
Hoofdgerecht vis ✘  België ✘ 4 ✘  30 minuten

Tonijnbroodje
Lunchgerecht ✘ Holland ✘ 2 ✘ 15 minuten

Tonijnsalade met gepocheerde eieren
Lunchgerecht vis ✘  Amerika ✘ 4 ✘ 15 minuten

Tortillasoep
Maaltijdsoep ✘ Mexico ✘ 4 ✘  30 minuten

Tournedos met rode portsaus en morilles
Hoofdgerecht vlees ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Uiensoep
Voorgerecht soep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘  110 minuten

Varkensfiletlapje uit Japan (Katsudon)
Hoofdgerecht combi ✘ Japan ✘ 4 ✘ 30 minuten


Varkenshaas schnitzeltjes
Hoofdgerecht vlees ✘ Holland ✘ 4 ✘ 15 minuten

Wijting met schaaldieren
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 1 ✘ 45 minuten

Wintergroente geroosterd
Bijgerecht aardappel ✘ Holland ✘ 6 ✘ 60 minuten

Witte bonensalade ✔
Bijgerecht groente ✘ Spanje ✘ 2 ✘ 435 minuten

Yam balletjes ✔
Bijgerecht aardappel ✘ Ghana ✘ 4 ✘ 30 minuten

Zalmfilet met rozemarijn
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 15 minuten

Zilvervliesrijst nasi ✔
Hoofdgerecht combi ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 25 minuten

Zoete aardappelpuree ✔

Hoofdgerecht aardappel ✘ 4 ✘ Amerika ✘ 75 minuten

​Zoodles a la carbonare
Hoofdgerecht combi ✘ Italië ✘ 4 ✘ 20 minuten


Zuurkoolschotel uit de Elzas (kijk ook bij films)
Hoofdgerecht combi ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 180 minuten

    Klik op een van bovenstaande dia's en het recept verschijnt in PDF-formaat.

    Verkrijgbaarheid

    Verkrijgbaarheid van vis, wild, fruit en groenten in november (rood is volop verkrijgbaar)

    Vis
    Ansjovis - Forel - Griet - Harder - Haring - Heilbot - Hollandse garnaal - Kabeljauw- Koolvis - Kokkel - Langoustine -  Makreel - Mossel -  Oesters - Red snapper - Rode mul - Rode poon - Rog - Sardine -  Schelvis - Schol -  Sint Jakobsschelp - Snoekbaar - Tarbot - Tong - Tongschar - Tonijn - Victoriabaars - Vongole - Wijting - Zalm - Zeebaars - Zeeduivel - Zeewolf - Zonnevis

    Wild
    Edelhert - Damhert - Houtduif -Moeflon- Patrijs - Fazant - Haas - Wild konijn - Houtduif - Wild Zwijn - Wilde Eend - Smient

    Groente
    Andijvie - Asperge groen - Artisjok - Aubergine  - Augurk - Bataat - Bleekselderij -  Bloemkool - Boerenkool - Bos-/was-/winterpeen - Broccoli - Bosui - Chinese kool - Courgette - Crosnes  - Eikebladsla  - Hopscheut - Japanse esdoorn - Knoflook -  Knolselderij - Knolvenkel - Komkommer - Koolraap - Koolrabi - Kropsla - Krulandijvie - Krulsla - Lente-ui - Meiknol - Mierikswortel - Paprika - Paksoi - Pompoen - Prei - Raapsteel - Rammenas - Rode biet - Rodekool - Rode ui - Roodlof - Savooiekool, geel - Savooiekool, groen - Schorseneer - Sjalot - Spinazie - Spitskool - Spruiten - Naaldboon - Sperzieboon - Suikermais - Tomaat - Ui - Waterkers - Winter postelein - Wittekool - Witlof

    Paddestoelen
    Boleet/Cepe    
    Champignon
    Enokitake
    Pied de mouton
    Trompette de la mort        Melkzwam
    Oesterzwam           Pruikzwam/Pompom blanc     Shi-i-take         Weidekringzw/Mousseron

    Fruit
    Appel  - Blauwebes - Bosbes - Braam - Citrusvruchten - Cranberry - Druif - Kweepeer - Meloen - Perzik - Peer - Pruim  - Vossebes 

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot