Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Spaanse gerechten

5/4/2015

0 Reacties

 
Aardappelen geroosterd ✔
Bijgerecht aardappel ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 105 minuten

Aardappelkrieltjes in de schil (Papas Arrugadas) ✔
Bijgerecht aardappel ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 20 minuten

Aardappelsalade uit Spanje ✔
Bijgerecht aardappel ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 60 minuten

Amanida ✔
Salade ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 60 minuten

Amanida met ei ✔
Salade ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Amanida met paddestoelen ✔
Salade ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Avocado gazpacho ✔
Voorgerecht soep ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 180 minuten

Braadworst uit Spanje
Hoofdgerecht vlees ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Bakbanaan (Buñuelos de plátanos) ✔
Nagerecht ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 40 minuten

Champignons in knoflooksaus (champinones al ajillo) ✔
Tapa ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Crème caramèl ✔
Nagerecht ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 180 minuten

Crema Catalana ✔
Nagerecht ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 380 minuten

Dorade in een zoutkorst
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 40 minuten

Fideuà (paella van pasta)
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 60 minuten

Gamba's al ajillo
Voorgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 15 minuten

Baskische Groentestoof ✔
Hoofdgerecht ei ✘ Spanje ✘ 2 ✘ 30 minuten​

Huevos à la flamenca
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 2 ✘ 50 minuten

Huevos à la flamenca met asperges
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 50 minuten

Inktvis gevuld
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 50 minuten

Inktvis uit Galicië
Voorgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 50 minuten

Kabeljauw met paprikasaus
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 20 minuten


Kabeljauw met kappertjessaus
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 35 minuten

Knoflooksoep uit Spanje (Sopa de ajo) ✔
Maaltijdsoep ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 75 minuten

Lamsgehaktballetjes in tomatensaus 
Buffet ✘ Spanje ✘ 12 ✘ 60 minuten

Moja Picon en Mojo de Cilantro (bij krieltjes) ✔
Saus bij krieltjes ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 40 minuten

Mosselen uit Spanje
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Oesterzwammen uitsmijter ✔ 
Lunchgerecht ✘ Spanje ✘ 1 ✘ 15 minuten

Paella op de BBQ
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 6 ✘ 75 minuten

Paella
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 60 minuten

Paella Marinera
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 40 minuten

Paprikasoep ✔
Voorgerecht soep ✘ Spanje ✘ 4 ✘  35 minuten

Paprikasoep rood en geel ✔
Voorgerecht soep ✘ Spaans ✘ 4 ✘  35 minuten

Reuzenbonensoep ✔
Maaltijdsoep ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 20 minuten

Rode mul met venkel
Hoofdgerecht vis ✘  Spanje ✘  4 ✘  90 minuten


Romanasla met gamba's
Maaltijdsalade ✘ Spanje ✘ 2 ✘ 15 minuten

Sardines met groen zout
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 25 minuten

Slakken met sherry-tomatensaus
Voorgerecht vlees ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 20 minuten

Spinazie gebakken uit Catalonië ✔
Bijgerecht groente ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 20 minuten

Tong uit Catalonië
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 2 ✘ 60 minuten

Tortilla ✔
Buffet ✘ Spanje ✘ 12 ✘ 30 minuten

Tortilla met Courgette ✔
Hoofdgerecht Combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tortilla met Chorizo
Hoofdgerecht Combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Waterkerssoep (Potaje de Berros uit Gran Canaria)
Maaltijdsoep ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 1120 minuten

Witte bonensalade
Bijgerecht groente ✘ Spanje ✘ 2 ✘ 435 minuten

Witte bonensoep mat chorizo

Voorgerecht soep ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 1460 minuten​​

Zarzuela
Maaltijdsoep ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 85 minuten

Zeebaars uit de oven 
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Zeeduivel met aardappelen
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 50 minuten
0 Reacties

    Spaanse keuken

    Dé Spaanse bestaat eigenlijk niet. Elke regio heeft haar eigen producten en gerechten, zoals de Baskische, Catalaanse en Galicische keuken. Lees hier van alles over culinair Spanje. De eetcultuur van Spanje is anders dan de onze. Over het algemeen eten de Spanjaarden tweemaal daags een voorgerecht en een hoofdgerecht. Ze lunchen dan ook uitgebreid met broden, soepen en zelfs paella. Het ontbijt daarentegen verschilt vaak per regio, alhoewel het doorgaans een zoet ontbijt is met fruit, sterke koffie en zoetigheden, zoals churros. Het gebruik van olijfolie is enorm, Spanje is de grootste olijfolieproducent ter wereld. Ui, knoflook en peterselie in alle soorten worden daarnaast het meest gebruikt als smaakmakers in Spanje. Het eten van tapas klinkt je vast wel bekend in de oren en waarschijnlijk heb je zelf wel eens tapas gegeten. Tapas zijn in feite kleine hapjes en het idee erachter is dat je deze kleine hapjes kunt delen met iemand (of de portie zelf opeten natuurlijk). De meeste Spanjaarden zijn er in ieder geval gek op, of ze nu koud of warm zijn en het liefst de hele dag door. Klassieke tapas zijn bijvoorbeeld: Spaanse aardappeltortilla, patatas bravas, aioli of gazpacho. Maar tapas kunnen ook gewoon soorten kaas en vleeswaren zijn, de jamón serrano en chorizo bijvoorbeeld zijn beroemd om hun uitgesproken smaak. 

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot