Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Julia Child "De kunst van het koken"

11/10/2009

0 Reacties

 
Foto
Julia Child is mijn kookheldin. Zij schreef mijn meest favoriete kookboek “De kunst van het koken” (niet te verwarren met een boek van Toulouse Lautrec met exact dezelfde titel). Hoewel het al in 1961 voor het eerst werd uitgegeven is het nu voor mij het belangrijkste kookboek. De klassieke Franse keuken is onomstotelijk de bakermat van alle hedendaagse culinaire ontwikkelingen. Steeds weer blijkt dat moderne recepturen zijn terug te voeren naar de klassieke technieken en bereidingswijzen uit Franse keukens. Reden genoeg om dit prachtige standaardwerk opnieuw uit te geven. De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo'n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is het boek zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. De uitgebreide informatie over ingrediënten en technieken, de duidelijke instructietekeningen en de vele klassieke recepten maken dit boek tot een absolute must voor iedere kookliefhebber!

Dit is een boek voor thuiskoks zonder keukenpersoneel, die zich af en toe geen zorgen willen maken over hun budget, hun lijn, de tijd die het koken kost, kindermaaltijden, en al die andere dingen die het plezier van heerlijk koken kunnen verpesten. Het is geschreven voor mensen die van koken houden. De recepten zijn zo gedetailleerd als nodig is. De lezer moet precies weten waar het om gaat en hoe een gerecht gemaakt wordt. `De kunst van het koken zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks... en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.' - Sunday Times Julia Child schreef het eerste deel van Mastering the Art of French Cooking in 1961 en sindsdien is het internationaal een van de meest gebruikte en geliefde boeken over de klassieke Franse keuken. Dat het boek sinds verschijnen steeds in druk is geweest, bewijst dat het zelfs na meer dan 40 jaar niet heeft ingeboet aan bruikbaarheid. De laatste druk met 960 pagina’s dateert uit 2004 en kost ongeveer € 45 en is nog steeds verkrijgbaar in de (kook)boekhandel en bij Bol.com. In 2009 werd een film gemaakt over Julia met Meryl Streep in de hoofdrol, getiteld “Juli & Julia”.

Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Tips

    In dit gedeelte van de site kom je hele handige tips tegen die ik in de loop der jaren heb verzameld en die je bij het koken kunt gebruiken. Ook producten, diensten, restaurants en boeken komen hier aan de orde.

    Categorieën

    Alles
    Aardappel
    BBQ
    Ei
    Eten En Drinken
    Gevogelte
    Groente
    Kookweetje
    Paddestoelen
    Saus
    Soep
    Vegetarisch
    Vis
    Vlees

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot