Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen

Pasteibakje

12/1/2009

0 Reacties

 
Foto
Ga voor het pasteibakje uit plakjes bladerdeeg niet te werk zoals in de boeken en/of verpakking  staat. Geen ronde bakjes dus, want daarmee krijg je veel afval. Dat is zonde. Maak vierkante bakjes: dat is mooi, lekker, met knapperige hoekjes en zuinig ook nog! 
Handleiding:

Witte lijnen uitsnijden

Vouw A op B

Vouw  C op B

Klaar is kees!

Laat de losgemaakte plakjes bladerdeeg (met roomboter) eerst ontdooien. Snijd dan, als op de tekening, twee L-vormige sneden een kleine centimeter van de rand, zo dat ze elkaar op twee overliggende hoeken net niet raken. (witte lijnen) Bevochtig de randen met een nat kwastje. Vouw dan de buitenhoek A naar de binnenhoek B, als op afbeelding (stippellijn), en daarna buitenhoek C daaroverheen op binnenhoek D. Je krijgt dan iets als vierkant plat bakje met twee strikjes. Klaar! Als je wilt kun je de randen en de strikjes op de hoeken voor kleur en glans met geklopt ei bestrijken. Leg deze vormen op een ovenplaat, die eventueel belegd is met bakpapier, en schuif die in een voorverwarmde oven van circa 200 graden. Als het goed is zijn ze in 15 minuten goudbruin. Laat ze, als je ze niet meteen gebruikt, nog een halfuurtje wat nadrogen in een lauwe oven om ze krokant te houden. Snijd het vierkante dopje dat in het midden ontstaan is, met de gerezen lagen eronder los en wip het eruit, of doe dat in één keer met een vork. Er is nu een wijd, ondiepe bakje ontstaan en een aparte dop. Uit één plak hebt je, zonder afval, een decoratief bakje en een aparte dop vervaardigd. Voor de vulling kun je allerlei soorten ragout maken. Je kunt dit bakje overigens ook met andere dingen dan ragout vullen, zoals room en fruit, pudding of quichevulling. Of maak er een crème brûlée. Daar is vooral dit lage bakje perfect voor. Voor de vulling kun je onderstaand recept gebruiken.

Kippenragout
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

    Tips

    In dit gedeelte van de site kom je hele handige tips tegen die ik in de loop der jaren heb verzameld en die je bij het koken kunt gebruiken. Ook producten, diensten, restaurants en boeken komen hier aan de orde.

    Categorieën

    Alles
    Aardappel
    BBQ
    Ei
    Eten En Drinken
    Gevogelte
    Groente
    Kookweetje
    Paddestoelen
    Saus
    Soep
    Vegetarisch
    Vis
    Vlees

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot
✕