De naam van deze techniek zegt het al. Het gerecht wordt 2 of 3 maal bereid. Een keer gekookt, gefrituurd, gestoofd e.d. en vervolgens gestoomd, geroerbakt, gefrituurd e.d ..
De eerste bereiding wordt gedaan om bijvoorbeeld het gerecht een bepaalde smaak te geven, wat niet lukt met marineren, het gerecht te ontvetten, of van structuur te laten veranderen. De tweede bereiding gebeurt dan om knapperig te bakken of smaak te prononceren. Eigenlijk wordt in China bijna elk vleesgerecht 2x bereid. Eerst dichtgeschroeid, nadat het gemarineerd is in een marinade met o.a. maïzena, om het vocht eruit te halen en geroerbakt om het knapperig te maken. Breng om een gerecht te koken eerst water aan de kook, met of zonder kruiden, afhankelijk van het recept in een wok of pan. Leg het gerecht erin en kook de aangegeven tijd. Haal het gerecht uit de pan en laat uitlekken. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie en roerbak het gerecht zoals in het recept aangegeven.
De eerste bereiding wordt gedaan om bijvoorbeeld het gerecht een bepaalde smaak te geven, wat niet lukt met marineren, het gerecht te ontvetten, of van structuur te laten veranderen. De tweede bereiding gebeurt dan om knapperig te bakken of smaak te prononceren. Eigenlijk wordt in China bijna elk vleesgerecht 2x bereid. Eerst dichtgeschroeid, nadat het gemarineerd is in een marinade met o.a. maïzena, om het vocht eruit te halen en geroerbakt om het knapperig te maken. Breng om een gerecht te koken eerst water aan de kook, met of zonder kruiden, afhankelijk van het recept in een wok of pan. Leg het gerecht erin en kook de aangegeven tijd. Haal het gerecht uit de pan en laat uitlekken. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie en roerbak het gerecht zoals in het recept aangegeven.