Goed koken
  • Lekkere recepten
  • Tips
  • Films
  • Maand
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Landen
  • Diversen
  • Blog

Vis

19/10/2014

0 Reacties

 
Asperges met gerookte zalm
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Ansjovis met andijvie
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 8 ✘ 60 minuten

Avocado gevuld met zalm
Hoofdgerecht vis ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 45 minuten​

Cataplana
Hoofdgerecht vis ✘ Portugal ✘ 4 ✘ 200 minuten

Couscoussalade met mosselen
Hoofdgerecht combi ✘ Marokko ✘ 4 ✘ 60 minuten

Dorade in een zoutkorst
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 40 minuten

Dorade met korianderdressing (Dourada asada)
Hoofdgerecht vis ✘ Portugal ✘ 4 ✘ 20 minuten

Edammer visschotel
Hoofdgerecht Vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 35 minuten

Fish and Chips
Hoofdgerecht combi ✘ Engeland ✘ 2 ✘ 45 minuten 

Forel met amandelen (Truite aux amandes)
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten

Forel met gember en koriander
Hoofdgerecht vis ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 40 minuten

Gamba's in zoetzure saus (Udang mentega
Hoofdgerecht vis ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 25 minuten

Haring gebakken
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 2 ✘ 15 minuten

Haring met sperziebonensaus
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 2 ✘ 30 minuten

Heilbot met asperges

Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 60 minuten​

Inktvis gevuld
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 50 minuten

Kabeljauw met oesterzwam
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 2 ✘ 40 minuten

Kabeljauw met paprikasaus
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 20 minuten

Kabeljauw met doperwtjessaus
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 15 minuten

Kabeljauw met marinade
Hoofdgerecht vis ✘ Marokko ✘ 4 ✘ 80 minuten


Kabeljauw met kappertjessaus
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 35 minuten

Kabeljauw met tomaten-tahinsaus
Hoofdgerecht vis ✘ Libanon ✘ 4 ✘ 30 minuten

Kabeljauw uit de oven
Hoofdgerecht vis ✘ India ✘ 4 ✘ 30 minuten

Krabtaart
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 75 minuten

Kreeft thermidor  Filmpje
Hoofdgerecht vis ✘  Frankrijk ✘  2 ✘  220 minuten


Makreel gerookt (Ikan Pepesan)
Hoofdgerecht vis ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 40 minuten

Makreel uit de Quimper
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 45 minuten


Makreel Tjoloh Tjoloh
Hoofdgerecht vis ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 25 minuten

Makreel uit East Riding
Hoofdgerecht vis ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 45 minuten

Mosselen gegratineerd uit Thailand
Hoofdgerecht vis ✘ Thailand ✘ 4 ✘ 35 minuten


Mosselen en friet
Hoofdgerecht combi ✘ België ✘ 2 ✘ 30 minuten


Mosselen uit China
Hoofdgerecht vis ✘ China ✘ 2 ✘ 20 minuten

Mosselen uit Italië 
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 2 ✘ 20 minuten

Mosselen uit Marokko
Hoofdgerecht vis ✘ Marokko ✘ 4 ✘ 60 minuten

Mosselen uit Spanje
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Mosselen uit Thailand
Hoofdgerecht vis ✘ Thailand ✘ 2 ✘ 20 minuten

Nage met Sint-jakobsvruchten (coquilles)
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Nage met kreeft
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 30 minuten

Nage met mosselen en Sint-jakobsvruchten (coquilles)
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Omelet met garnalen
Hoofdgerecht ei ✘  Hollands ✘ 4 ✘ 15 minuten

Paling in het groen
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 40 minuten

Rempah oedang
Hoofdgerecht vis ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 40 minuten

Rode mul uit Algerije
Hoofdgerecht vis ✘ Algerije ✘ 4 ✘ 85 minuten

Rode mul en papilotte
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Rode mul met venkel
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘  4 ✘  90 minuten


Rode poon culinair
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 40 minuten

Rode poon in papillot
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 30 minuten

Rode poon gegrild
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 2 ✘ 10 minuten

Rode poon uit de oven
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 45 minuten

Roodbaars met masala
Hoofdgerecht vis ✘ Suriname ✘ 4 ✘ 30 minuten

Roodbaars op de BBQ
Hoofdgerecht BBQ ✘ Holland ✘ 4 ✘ 30 minuten


Salade met Noorse zalm
Maaltijdsalade ✘ Holland ✘ 2 ✘ 30 minuten


Sambal Goreng Ebi
Hoofdgerecht vis ✘ Indonesië ✘ 4 ✘ 20 minuten

Sardines gefrituurd
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 4 ✘ 25 minuten

Sardines gegrild
Hoofdgerecht vis ✘ Portugal ✘ 4 ✘ 25 minuten

Sardines met groen zout
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 25 minuten

Schol met rookspek uit Hamburg
Hoofdgerecht vis ✘ Duitsland ✘ 4 ✘ 20 minuten

Scholfilet met mosselen
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 20 minuten


Sliptong gebakken
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 15 minuten


Sliptong met komkommersaus
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 25 minuten

Sliptong met zeevruchten
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 25 minuten

Tarbot met kerstomaatjes
Hoofdgerecht vis ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 35 minuten 

Tarbot met sauce vierge
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 35 minuten

Tarbot met Vermouthsaus
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 35 minuten

Telo met bakkeljauw
Hoofdgerecht combi ✘ Suriname ✘ 4 ✘ 550 minuten

Tong uit Catalonië
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 2 ✘ 60 minuten


Tong à la Meunière
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten


Tongfilets met morieljes
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 20 minuten


Tongfilets met kappertjessaus
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 30 minuten

Tongfilets met venkel
Hoofdgerecht vis ✘ België ✘ 4 ✘ 40 minuten

Tongschar met knoflookpuree
Hoofdgerecht vis ✘  België ✘ 4 ✘  30 minuten

Tongschar uit Bretagne
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘  30 minuten

Tonijnsteak Teriyaki
Hoofdgerecht combi ✘ Wereldkeuken ✘ 4 ✘ 70 minuten 

Tonijnsteak met gamba’s 
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 2 ✘ 80 minuten

Tonijnsteak met ansjovissaus (Tonno alla Palermitana)
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 4 ✘ 265 minuten

Tonijnsteak met tomatensaus
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 4  ✘ 80 minuten

Vis plateau (Plateau de Fruits de Mer)
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Vissoep (Bouillabaisse)
Maaltijdsoep ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 40 minuten

Vissoep (Zuppa di Pesce)
Maaltijdsoep ✘ Italië ✘ 4 ✘ 30 minuten

Wijting met schaaldieren
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 1 ✘ 45 minuten


Wijting met peterseliesaus
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 20 minuten

Zalm uit de vaatwasser
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 12 ✘180 minuten

Zalm, sla en raapstelen
Maaltijdsalade ✘ Holland ✘ 4 ✘ 20 minuten


Zalmfilet met pikante saus
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 15 minuten

Zalmfilet met pesto
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 4 ✘ 20 minuten

Zalmfilet met rozemarijn
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 15 minuten

Zarzuela

Zeebaars met knoflookboter
Hoofdgerecht vis ✘ Frankrijk ✘ 4 ✘ 60 minuten

Zeebaars met lauwwarme salade
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Zeebaars uit de oven 
Hoofdgerecht vis ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 30 minuten

Zeebaars met vanilleboter
Hoofdgerecht vis ✘ Engeland ✘ 4 ✘ 60 minuten

Zeeduivel uit Marokko
Hoofdgerecht vis ✘ Marokko ✘ 4 ✘ 40 minuten

Zeeduivel met aardappelen
Hoofdgerecht combi ✘ Spanje ✘ 4 ✘ 50 minuten

Zeeduivel met prei
Hoofdgerecht combi ✘ Holland ✘ 4 ✘ 30 minuten

Zeewolf met garnalen
Hoofdgerecht vis ✘ Holland ✘ 4 ✘ 35 minuten

Zeewolf met ossobuccosaus
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 4 ✘ 35 minuten

Zeewolf met Parmaham
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 4 ✘ 35 minuten

Zwaardvis met salmoriglio
Hoofdgerecht vis ✘ Italië ✘ 4 ✘ 15 minuten
0 Reacties

    Vis

    Ik ben een groot liefhebber van  vis. Ik heb grote moeite om een haringkar voorbij te lopen en geen broodje haring te kopen. In dit gedeelte komen alle soorten vis aan bod. Kijk wel uit dat je vis van het seizoen koopt. In de recepten staat wanneer de aanvoer van de vis het grootst is. Of kijk bij het tabblad "maand" en dan bij de gekozen maand om aan aan de rechterzijde van de pagina te zien welke vis in die maand verkrijgbaar is.

    RSS-feed

Mijnheer de Groot

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar de website van goochelaar Mijnheer de Groot. Entertainment voor elk kinderfeest, verjaaardagspartijtje, sinterklaasfeest of wat dan ook. Je vind daar alles wat ik zoal doe, maar ook kun je boekjes downloaden en ik houd daar een blog bij met allerlei wetenswaardigheden en nieuwtjes

Wandelen met de camera

Kijk ook eens door op bovenstaande titel te klikken naar mijn wandelwebsite. En keur aan wandelingen in binnen en buitenland met bij elke wandeling een fotoalbum, een routebeschrijving en een GPS-track. Nagenoeg alle wandelingen beginnen en eindigen bij een station. Dus erg makkelijk als je van het openbaar vervoer afhankelijk bent.
Foto
© 2014 Frans de Groot