Deze viskoekjes (Thod Num Pla) zijn niet moeilijk om te maken, het is alleen even wat geklieder. Een keukenmachine is handig om de vis snel fijn te malen, maar de groente kun je beter met de hand snijden, anders wordt het één groene smurrie, en het is juist de bedoeling dat je de afzonderlijke ingrediënten nog kunt herkennen. De pittigheid kun je zelf doseren; currypasta uit de toko is vaak scherper dan die uit de supermarkt. De gebakken viskoekjes kunnen heel goed ingevroren worden. Laat ze eerst ontdooien en verhit ze dan 15 minuten in de oven. Wil je geen vieze handen leg dan een groot vel plasticfolie op de aanrecht en lepel daar hoopjes vismengsel op. Leg daar bovenop weer een stuk folie en dek de hoopjes af. Nu kun je met je handen op de hoopjes drukken zodat je platte koekjes krijgt. Leg alles in de koelkast en laat opstijven. Ipv bovenstaande komkommersaus kun je ook rode chilisaus uit een fles gebruiken. Op onderstaand filmpje zie je een Thaise mevrouw genaamd Joy die dit gerecht klaarmaken. Ik heb wel de ingrediënten iets veranderd en aangepast.
|
FilmsIn dit gedeelte van de site tref je allerlei filmpjes aan. Dat kunnen grappige zijn, diepzinnige, opmerkelijke, leerzame, maar vooral stap voor stap uitleg over bepaalde kooktechnieken door gerenommeerde meesterkoks. Categorieën
Alles
|